Книголенд

У Києві запрацювала головна книгарня «КнигоЛенду»

09.10.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У Києві відбулося передвідкриття для професійної спільноти головної книгарні «КнигоЛенду» в столиці за адресою вулиця Жилянська 5/60, біля метро Олімпійська. Про це повідомила кореспондентка Читомо.

Новий магазин є 13-ю книгарнею мережі у Києві. Усього «КнигоЛенд» об’єднує 39 книгарень по всій Україні та інтернет-магазин. У книгарні на Жилянській доступні понад 60 тисяч книжок і 17 тисяч найменувань від українських видавництв, включно як з великими, так і нішевими видавцями.

 

Директор «КнигоЛенду» Ігор Зарудко провів презентацію й розповів про результати й плани мережі.

 

«Ми намагалися обов’язково працювати з нішевими видавництвами, адже їхня література менша за обсягом, але все одно затребувана», — зазначив Зарудко.

 

 

За його словами, книгарня стала головним осередком для мережі в столиці, що об’єднує всі інші київські точки продажу: «Ця книгарня зосереджує на собі 12 інших книгарень Києва, і всі вони сходяться сюди як до голови мережі. Це дозволяє нам краще класифікувати асортимент і робити замовлення».

 

Мережа «КнигоЛенд» продовжує активно розширюватися. У планах на 2025 рік — відкриття 26 нових книгарень, запуск мобільного застосунку з можливістю підписки, міжнародна доставка книг, а також створення кав’ярень і барів у нових книгарнях.

 

Зарудко наголосив на важливості соціально значущих тем у культурній програмі книгарні: «Ми дуже хочемо не відпускати тему війни. Це важливо, особливо коли війна відбувається поруч. Можливо, варто розвивати тему психологічної допомоги для військових, бо в Україні вона майже відсутня». Він також додав, що книгарня планує міксувати різні культурні події: «На наше офіційне відкриття ми запросили співаків, а для майбутніх презентацій книжок хочемо залучати людей з театру — це дозволить обмінюватися аудиторіями».

 

 

Нова книгарня розрахована на 150 відвідувачів, із них 90 сидячих місць. Простір має бар і кав’ярню, велику дитячу зону, а також окремі тематичні зони для різних жанрів літератури: дитячі книжки, комікси, художня література, нон-фікшн та настільні ігри.

 

«Ми намагалися звернути увагу на кожен жанр в окремому просторі. Дитячі книжки, комікси та young adult мають свої зони, а нонфікшн ми розмістили біля кав’ярні, адже це література для людей із швидким темпом життя», — зазначив Зарудко.

 

Офіційне відкриття книгарні для широкої публіки заплановано на 12-13 жовтня, де відбудуться зустрічі з відомими діячами культури, майстер-класи та розваги для дітей. Протягом жовтня планується проведення восьми заходів, у тому числі подій на тему війни та психологічної підтримки військових.

 

Як повідомлялося, у 2024 році нові книгарні «КнигоЛенду» відкрилися в Ужгороді й Самборі. У 2023 — у Харкові, а у 2022 — в Івано-Франківську.

 

Читайте також: Ігор Зарудко: На Подолі книгарень вдосталь, потрібно відкриватись в райцентрах