Держкомтелерадіо

Держкомтелерадіо просить СБУ заблокувати доступ до сайтів російських видавництв

25.03.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Державний комітет телебачення та радіомовлення України звернувся до Служби безпеки України з проханням вжити невідкладних заходів щодо повного блокування доступу до вебсайтів російських видавництв. Про це повідомляє Держкомтелерадіо. 

Зокрема мова йде про сайти тих російських видавництв, до яких ще 2019 року за рішенням Ради національної безпеки і оборони були застосовані економічні санкції: «Эксмо», «АСТ», «Центрполиграф», «Издательский дом «Питер», «Яуза», «Яуза-пресс», «Вече», «Алгоритм» та «Книжный мир».

 

У Держкомтелерадіо зазначають, що станом на сьогодні деякі українські інтернет-провайдери досі забезпечують надання послуг з доступу користувачів до вебресурсів цих видавництв. 

 

На думку фахівців відомства, доступ до таких сайтів сприяє популяризації та продажу книжок, які містять наративи російської пропаганди та агітацію щодо військових дій на території України.

 

«В умовах відкритої та повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України такі дії несуть загрозу національній безпеці та є неприпустимими», йдеться у листі Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, що раніше Держкомтелерадіо видав наказ, відповідно до якого призупиняється видача та зупиняється дія дозволів на ввезення видавничої продукції з території держави-агресора.

 

Як відомо, в Україні закликають книгарні й бібліотеки не розповсюджувати книжки, які виготовлені в рф. Також у міжнародних організацій бібліографічної галузі вимагають відмовитися від співпраці з рф.