комікси

The Globe and Mail надрукувала комікс ілюстраторок з Києва про війну

08.04.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Канадська газета The Globe and Mail надрукувала комікс українських ілюстраторок Анни Іваненко та Євгенії Полосіни «Плани на час війни» про те, як змінилося їхнє життя за місяць від 24 січня до 24 лютого, першого дня повномасштабного російського вторгнення в Україну. Про це Анна Іваненко написала у своєму фейсбуці.

«Мати можливість розповісти нашу історію — великий привілей. Ми намагаємося використовувати будь-яку можливість говорити про Україну. Наше життя під час війни теж великий привілей, ми в теплому і досить безпечному місці, маємо можливість робити щось, щоб допомогти нашій країні», — повідомила художниця.

 

Анна Іваненко подякувала Браяну Гі, артдиректору The Globe and Mail, за можливість надрукувати мальопис.

 

 

 

Євгенія Полосіна та Анна Іваненко — незалежні художниці-ілюстраторки, які працюють як студія «Сері/граф». Створюють принти й зіни у техніці шовкодруку, поєднуючи її з монотипією, гравюрою на картоні та сухою голкою. Співзасновниці фестивалю ручного друку «Принтфест _/100».

 

Нагадаємо, відоме американське видання The Washington Post опублікувало комікс української ілюстраторки Юлії Вус, який розповідає про початок повномасштабного російського наступу на Україну. 

 

Для британського видання The Economist українська художниця Марія Кінович створила ілюстрації про те, як змінилося життя в Україні після вторгнення росії, а Анна Сарвіра намалювала серію робіт про стривоженість українців на тлі загрози повномасштабної війни з росією.