BookChef

Інтернет-магазин Yakaboo й видавництво BookChef відновили співпрацю

08.08.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Інтернет-магазин Yakaboo й видавництво BookChef відновили перервану у 2022 році через банкрутство Yakaboo співпрацю. Про це повідомили на фейсбук-сторінці видавництва.

Відтепер книжки, видані BookChef, доступні в асортименті інтернет-магазину Yakaboo, а книжки, видані Yakaboo, з‘являться в асортименті інтернет-магазину Bookchef.Uа.

 

«Поновлення співпраці — це результат конструктивного діалогу між видавництвом та інтернет-магазином. На разі деталі домовленостей не розголошуються, проте ця угода між компаніями є взірцевою, як для книжкового ринку України, так і для українського бізнесу загалом», — написали у компаніях.

 

Як відомо, 17 січня 2024 року у Господарському суді Києва розглянули позов видавництва BookChef щодо банкрутства ТОВ «Якабу Трейд». Yakaboo його оскаржувало.

 

Тоді в Yakaboo заявили, що судова справа не впливає на фінансовий стан та роботу книгарні Yakaboo, адже ТОВ «Якабу Трейд» — це один із підрозділів холдингу, який відповідав лише за роботу з постачальниками та видавництвами.

 

В Yakaboo стверджували, що суперечка щодо розрахунків між BookChef і Yakaboo виникла у зв’язку з початком повномасштабної війни проти України у 2022 році. Водночас видавництво BookChef зазначало, що ТОВ «Якабу Трейд» заборгувало гроші й іншим видавництвам та постачальникам, окрім BookChef.

 

Читайте також: Кейс BookChef: Vivat, Yakaboo не продають книжки, а КСД і «Книгарня «Є» повернули їх в асортимент

 

Чільне зображення (ілюстративне): сайт Якабу