бойкот рф

Figma призупиняє продажі в Росії

10.03.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Онлайн-сервіс Figma призупиняє продажі в Росії і заморозить корпоративні російські акаунти. Про це повідомив співзасновник і генеральний директор Figma Ділан Філд в офіційному листі на платформі. 

«Війна Путіна з Україною — це атака на демократичні цінності — цінності, які є основою бачення Figma щодо того, щоб зробити дизайн доступним для всіх. Ми благословлені неймовірною різноманітністю та міжнародним складом нашої команди Figma, і ми дуже чітко бачимо біль, який переживає українська спільнота», — зазначив співзасновник. 

 

Крім того, платформа робить внески в організації, які підтримують українських біженців та гуманітарну допомогу. 

 

Як повідомлялося, напередодні українські ілюстратори закликали платформи Behance і Figma заблокувати доступ користувачам РФ.

 

Нагадаємо, освітні платформи припинили роботу з РФ, зокрема Coursera й EdX. Також онлайн-платформа для покращення якости англомовного тексту Grammarly й сервіс для вивчення мов Duolingo. Інтернет-платформа для підтримки митців підписками Patreon тимчасово скасувала плату за користування для українців.

 

Також раніше компанія Adobe Systems припинила продажі в Росії. З ринку РФ пішли й такі компанія як Microsoft, Apple, Amazon, Mastercard та інші.