ArtHuss

У вільний доступ виклали збірку Ганни Улюри про 365 книжок на кожен день

10.04.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Видавництво Arthuss виклали у вільний доступ книжку Ганни Улюри «365. Книжка на кожен день, щоб справляти враження культурної людини». Про це йдеться на сторінці видавництва. 

«Літературознавиця Ганна Улюра написала 365 есе про книги з різних куточків світу та різних століть. Це своєрідний топ важливих книг, які вас зацікавлять і допоможуть орієнтуватися у літературі. Це можливість «поговорити» про вашу улюблену книгу, почути фахову думку і відкрити для себе нові ідеї. Це книга, яку можна відкривати на будь-якій сторінці, якщо не знаєте, що почитати. Це книга, не просто, щоб «справляти враження культурної людини», але й бути»,  зазначили у видавництві про книжку. 

 

Книжка вийшла у 2018 році, а проілюструвала її Крістіна Золотарьова. 

 

«Так, видавництво ArtHuss не продає електронні версії книг. Це позиція, яка лишається незмінною, бо ми вважаємо, що естетика друкованих видань впливає на сприйняття тексту в цілому. Проте ми хочемо потішити наших читачів!», додають у видавництві. 

 

Книжка отримала премію «ЛітАкцент року — 2018» у номінації «хрестоматія, літературознавство, критика». Видання можна завантажити за посиланням. 

 

Улюра Ганна — українська літературознавиця, кандидатка філологічних наук, літературна критикиня. Авторка книжок «Пострадянська жіноча проза як соціокультурний та естетичний проект», «Ніч на Венері: 113 письменниць, які сяють у темряві», «Бог на 60 відсотків». 

 

Нагадаємо, що у вільний доступ виклали також книжки «Путінократія»«37 буддійських штук. Як пережити бентежні часи», «22: Містичний випадок на Вознесенському узвозі у Києві», «Без паніки! Як вижити, боротися й перемогти під час бойових дій»

 

Як відомо, «Видавництво Старого Лева» відкрили доступ до дитячих книжок, а Yakaboo надає безкоштовний доступ на всі аудіо та е-книжки у своєму додатку. 

Дивіться також добірку Ганни Улюри до Книжкового Арсеналу 2021.