російсько-українська війна

Асєєв, Тайра та Матвійчук виступили на Франкфурті та розповіли про воєнні злочини рф

22.10.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Українці Станіслав Асєєв, Юлія Паєвська (Тайра) та Олександра Матвійчук виступили на Франкфуртському книжковому ярмарку та розповіли про воєнні злочини рф. Про це повідомила кореспондентка Читомо Вікторія Фещук.

Подія мала назву Remembrance and rage: Preserving eye-witness accounts of war crimes.

 

На заході Тайра зазначила щодо свого перебування у полоні: «Свій досвід я б не хотіла згадувати, але мушу свідчити далі, і я не зупинюсь». 

 

«Ми всі маємо підняти голос, щоб звільнити українців з полону, і щоб організатори воєнних злочинів не уникли покарання», зауважила правозахисниця Олександра Матвійчук. 

 

У межах події Станіслав Асєєв нагадав про фонд «Ініціатива справедливості» (JIF), який він заснував: «Я вже 2,5 роки розповідаю про цих катів, а піймали лише одного. Тому для мене вже достатньо розповідей, я хочу більше дій». 

 

«Якщо ми будемо мовчати, ми програємо цю війну. Спочатку було слово і в кінці буде слово», додала Тайра. 

 

Також Станіслав Асєєв та Юлія Паєвська дали ексклюзивні коментарі для Читомо, які будуть представлені у репортажі. 

Окрім цього, на ще одній події Border crossing: Women in the war and in flight 22 жовтня Юлія Паєвська (Тайра) теж матиме виступ. 

 

Нагадаємо, що На Франкфуртському книжковому ярмарку відбулася зустріч перших леді України та Німеччини: Олени Зеленської й Ельке Бюденбендер.

 

Як відомо,  Франкфуртський книжковий ярмарок у 2022 році відбувається з 19 по 23 жовтня. Україну на події представляють 10 письменників та 43 видавці, зокрема на національному стенді.