журналісти

Окупанти вбили журналіста-фрілансера Зореслава Замойського

13.04.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У Бучі з ознаками насильницької смерті виявили тіло активіста і  журналіста з Приірпіння Зореслава Замойського. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Ірпінської міської ради.

 

Зореслав Замойський  був активістом та журналістом-фрілансером, дописував до  інтернет-ресурсу «Інформаційний портал» та ресурсу «Громада Приірпіння». 

 

Засновниця ресурсу «Громада Приірпіння», головна редакторка сайту руху ЧЕСНО Ірина Федорів у коментарі для НСЖУ повідомила: «Він відвідував сесії місцевих рад і висвітлював діяльність органів місцевого самоврядування у регіонів Приірпіння. Свої колонки він надсилав до місцевих медіа, зокрема, і до редакції «Громади Приірпіння».

 

Зазначимо, після відходу російських військ з Київщини стало відомо про масові вбивства українського цивільного населення, що супроводжувалися викраденнями, тортурами, зґвалтуваннями, у тому числі дітей, та мародерством. Злочини здійснили збройні сили рф у березні 2022 року.

 

Як відомо, під Маріуполем від рук російських окупантів загинув журналіст, письменник, волонтер Євген Баль.  Від рук росіян також загинули Юрій Руф, Юрій Олійник, Олег Якунін, Віктор Дудар, Микола Кравченко, Сергій Заїковський, Максим Левін, Роман Небожирець.

 

Чільне фото: Novyny LIVE