біженці-українці

Для українських дітей за кордоном зібрали понад 160 тисяч книжок

12.08.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У межах проєкту «Книжки без кордонів» для українських дітей, які через російську агресію виїхали за кордон, надрукували й придбали понад 160 тисяч книжок. Про це повідомила Олена Зеленська у своєму телеграм-каналі.

Зокрема для українських дітей, які вимушено наразі опинилися у Великій Британії, британська друкарня разом із посольством України надрукувала 16 тисяч книжок. Вони розраховані на читачів віком від 3 до 16 років, усі — українських авторів та за оригінальними макетами українських видавництв.

 

У цьому випадку виробництво книжок фінансувалося коштом значних пожертвувань Publishers Licensing Services  і Halstan, а додаткову матеріальну підтримку надали Canon Commercial Print Division і Premier Paper.

 

Благодійна організація Bookmark Reading Charity також погодилася пожертвувати на проєкт ще 1000 видань із власної кампанії “Bookbox”.

 

«Ці книжки стали своєрідним клубом, який об’єднує маленьких українців у різних країнах. І хай ми поки не можемо повернути тимчасових переселенців на батьківщину, бо це ще небезпечно — але можемо зробити так, щоб батьківщина прийшла до них у вигляді культури та рідного слова», — зазначила Зеленська.

 

Нагадаємо, раніше у межах проєкту «Книжки без кордонів» для дітей з України, які вимушено виїхали за кордон, надрукували 100 тисяч примірників українських книжок. Також запустили кампанію зі збору коштів на друк українських книжок за кордоном «Українським дітям – українську книгу».

 

Чільне фото: телеграм-канал Олени Зеленської