втрати

Окупанти вбили письменника і журналіста Євгена Баля

08.04.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Від рук російських окупантів загинув журналіст, письменник, волонтер Євген Баль. Про це повідомляє Національна спілка журналістів України у Telegram.

«2 квітня він пішов із життя. Його смерть стала наслідком катувань, яким піддали журналіста-ветерана російські окупанти», – зазначають у спілці. 

 

78-річного письменника 18 березня незаконно арештували російські військові у нього вдома – у селі Мелекіне під Маріуполем. 

 

Приводом для затримання начебто стали «компрометуючі» фото разом із українськими військовими. 

 

«Окупанти перевернули догори дном будинок, а самого господаря забрали «на підвал». За три дні його, жорстоко побитого, відпустили», – говорить перша секретарка НСЖУ Ліна Кущ.

 

У спілці зазначають, що не розголошували ситуацію, аби не нашкодити журналісту. Вони сподівалися оприлюднити всю правду про злочин проти письменника після того, як він залишить тимчасово захоплену територію.

 

Євген Баль – журналіст, письменник, волонтер, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, автор книжок «Фарватер не відомий», «Меридіани штурмана Барка», «Хроніки пса Филимона». 

 

Капітан 1 рангу у відставці, моряк-підводник, з початку війни на Донеччині та Луганщині у 2014 активно включився в допомогу військовим та мирним мешканцям. 

 

Нагадаємо, що російський окупант вбив двома пострілами фотожурналіста Макса Левіна. Від рук росіян також загинули Юрій Руф, Юрій Олійник, Олег Якунін, Віктор Дудар, Микола Кравченко, Сергій Заїковський

 

Як відомо, внаслідок російської агресії загинули вже 18 журналістів.