зіркова підтримка

В Україні пропонують перейменувати вулиці Алєксандра Пушкіна на честь Стівена Кінга

20.05.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

В Україні пропонують перейменувати вулиці російського поета Алєксандра Пушкіна на честь американського письменника Стівена Кінга. Таку петицію оприлюднили на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

 

«Пропоную перейменувати вулиці Пушкіна в українських містах на вулиці Стівена Кінга — сучасного письменника світового значення, що підтримав Україну в її боротьбі проти навали загарбника», — зазначає авторка петиції Олена Павлова.

 

Вона аргументує потребу перейменування повномасштабним вторгненням рф в Україну.

 

Через військову агресію рф Стівен Кінг заявив, що не продовжуватиме книжкові контакти з нею. 

 

Крім того, письменник у перший день повномасштабного російського вторгнення закликав підтримати Україну попри можливі негативні наслідки, бо «це правильно». Згодом він викладав свої фото у футболці з принтом на підтримку України й такій же бейсболці, радив своїм фанатам послухати пісню про захисників України, порівнював російське телебачення із системою інформування населення в романі-антиутопії Джорджа Орвелла «1984» та закликав прибрати путіна до того, «перш ніж він уб’є нас усіх у той чи інший спосіб».

 

Наразі петиція зібрала 1700 підписів з 25000 необхідних. Щоб підписати її, потрібно авторизуватися на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

 

Нагадаємо, у 2018 році Стівен Кінг закликав звільнити українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно ув’язнили в росії. Серед інших письменників, які  зараз підтримали Україну, — Маргарет Етвуд, Ольга Токарчук, Фредерік Беґбедер, Джоан Ролінґ, Ювал Ной Харарі, Бернардин Еваристо, Елісон Кіллінг, Ніл Гейман, Вітольд Шабловський, Еліф Шафак, Рупі Каур та інші.

 

Чільне фото: @Nympha_Blin